BigRep-ONE.png
Smart solutions for big ideas

Met een capaciteit van 1 kubieke meter, de BigRep ONE biedt de grootste FFF-bouw volume voor professioneel en industrieel gebruik.
  • Groot printvolume (1005mm x 1005mm x 1005mm)
  • Zeer nauwkeurig en stevig printerframe voor industrieel gebruik
  • Twee modulaire printkoppen met verwisselbare hot-ends voor verschillende nozzeldiameters

De grootste FFF (Fused filament fabrication) 3D printers beschikbaar

Om de best mogelijke omstandigheden voor het 3D printen van grote objecten te realiseren, zijn veel nieuwe functies geïntroduceerd voor de nieuwste versie van de BigRep ONE 3D printer. De modulaire printkoppen zijn volledig herontworpen, in combinatie met een grotere flexibele spoelhouder, dit biedt de ideale 3D printer voor het vervaardigen van grootschalige objecten. Het open formaat stelt de gebruiker in staat om de beste weergave te krijgen voor het monitoren van het afdrukproces. Voor grootschalige afdrukken zorgt de nieuwe 1 en 2 mm extruder voor de hoogste doorvoer, waardoor de BigRep ONE v3 een van de snelste grote 3D printers op de markt is.
BigRep-FFF-3d-Printer-Open-Frame-min.jpg

Open frame

Het open formaat zorgt ervoor dat de gebruiker het best mogelijke beeld krijgt om de kwaliteit en voortgang van het object te allen tijde te controleren. Alle bewegende onderdelen zijn ingesloten voor gebruikersveiligheid en vermindering van de verontreiniging. Geïntegreerde sensoren zorgen voor veiligheid, precisie en gebruikersvriendelijkheid.
The-New-ONE-Independant-Print-Heads-min.jpg

De printkoppen

De modulaire printkoppen werken onafhankelijk, waardoor u de flexibiliteit bij het afdrukken in twee kleuren of met wateroplosbaar ondersteuningsmateriaal (PVA) kunt gebruiken. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast en vervangen zonder de noodzaak van allerlei gereedschap. Tijdens het afdrukken gaat de actieve printkop licht naar beneden om geen contact met te maken met het object. De printkoppen werden ontwikkeld door BigRep's interne team en geoptimaliseerd voor grootschalige printprojecten.
print-bed-bigrep-one.jpg

Het printbed

Het verwarmde printbed zorgt voor een optimale hechting in het printwerk vanaf het begin. Dankzij de geïntegreerde automatische inductieve sensor kan het printbed snel en moeiteloos worden gecalibreerd, waardoor de voorbereidingstijd aanzienlijk wordt verminderd.
BigRep-One-Perfect-for-molding-and-rapid-prototyping-3d-printer-min.jpg

Het printvolume

De nieuwe BigRep ONE v3 heeft een bouwvolume van X-as 1005 mm x Y-as 1005 mm x Z-as 1005 mm. Met een capaciteit van meer dan een kubieke meter, biedt de nieuwe BigRep ONE v3 het grootste FFF (Fused filament fabrication) bouwvolume dat momenteel op de internationale markt beschikbaar is.
BigRep-ONE-The-Big-Spool-Holder-min.jpg

De spoelhouder

De spoelhouder is ontworpen om te passen aan alle standaard spoelformaten. Het kan meerdere spoelen tot 8 kg bevatten. Een uitloop detectiesysteem meldt de gebruiker wanneer de spoel op het punt is om te beëindigen.
ui_print-1.jpg

De grafische user interface

Nieuwe intuïtieve gebruikersinterface op het touchscreen-pc, waarmee veel nieuwe functies als op afstand laden kunnen worden gecontroleerd en de afdruksnelheid via de webcam controleren, hervatten met afdrukken na stroomstoring en nog veel meer.

Toepassingen van BigRep ONE

De BigRep ONE v3 stelt nieuwe standaarden en biedt een breed scala aan applicaties voor grootschalige 3D printprojecten. Het is makkelijk te gebruiken en kan vrijwel overal worden gebruikt, waardoor snelle en kostenefficiënte productie van prototypes, schimmels, en met name eindproducten mogelijk is.

Engineering and rapid prototyping

Education

Sculptures & Art

Architecture

Prints afwerken voor het beste resultaat

Molding en Casting

3D printen, en in het bijzonder grootschalige 3D printen, is een ideaal hulpmiddel voor het vervaardigen van positieven voor schimmels en gietstukken. Spuitgieten, siliconenvorming en composietvorming zijn de meest gebruikte technieken.
 

Coating

Verschillende coatingmethodes helpen bij het creëren van trueto-ontwerp prototypes uit 3D-gedrukte objecten. Coatings kunnen ook functionele kenmerken verbeteren, zoals sterkte, temperatuurbestendigheid en adhesiviteit.
 

Polijsten en afwerken

Slijpen, zandstralen en schietstralen, evenals dampdampen, zijn de meest voorkomende methoden voor het afronden van FFF 3D-gedrukte objecten. Dit maakt het mogelijk om prototypes te creëren die de uitstraling van het eindproduct adequaat overdragen. Slimme combinatie van ontwerp of constructie en afwerking resulteert in bruikbare en esthetisch verfijnde producten.
 

Technische Specificaties

Printvolume x 1005 y 1005 z 1005 (mm)
Layer resolution 400 – 900 microns / *150 – 400 microns 
*0.5 mm nozzle optional
Extruder Twee modulaire extruders
Print technologie FFF- Fused-Filament-Fabrication (FDM)
Gecertificeerde materialen BigRep PLA, BigRep PRO HT, BigRep PRO HS, BigRep PETG
Andere filamenten op aanvraag.
Support materiaal BigRep PVA
Verwarmingsstrategie 60–80°C
Printergewicht Approx. 460kg
Grootte x 1850 y 2250 z 1725 (mm)

Elektrisch

208V-240V, 16A, 50/60Hz
Veiligheidscertificaten CE approved
GUI Touch-panel pc

BigRep filament

BigRep biedt filamenten die speciaal zijn ontworpen voor grootschalige 3D printen met de BigRep ONE. Deze filamenten worden vervaardigd onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden om een consistente diameter en daarmee consistente en nauwkeurige constructie van objecten te waarborgen.
Naast zwart-wit biedt BigRep filamenten in verschillende kleuren, allemaal geïnspireerd door de stad waar we zijn opgericht: Berlijn. Klik hieronder om meer te weten over BigRep filamenten.
 

Onderdelen en accessoires

Upgrade uw BigRep of andere 3D printers om verbeterde prestaties te realiseren, of blijf voorbereid bij een onverwacht falen. Met deze selectie van accessoires en onderdelen kunt u uw bed, extruder, nozzle en andere fundamentele elementen aanpassen, zodat u uw toestel naar de grenzen kunt drukken.
 

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00

Dinsdag 09:00 - 17:00

Woensdag 09:00 - 17:00

Donderdag 09:00 - 17:00

Vrijdag 09:00 - 17:00

OP Zaterdags GESLOTEN (eventueel op afspraak)

Zondag Gesloten

 

Adres

Oudeweg 91-95 Unit: A.02/0.3
MAAK Haarlem
2031 CC Haarlem

Bellen

085-3037232

Mailen

info@multi-3dprint.nl

Multi 3D Print BV, Oudeweg 91-95 Unit A.02-03, 2031 CC Haarlem, The Netherlands
Copyright Multi-3DPRINT B.V. © 2024. All Rights Reserved.

Search