BigRep_Pro_black-Transp.png

BigRep is verheugd de nieuwste toevoeging aan zijn reeks additive manufacturing-oplossingen te introduceren - de BigRep PRO. Duits gemaakt voor snelheid en precisie, de PRO is een machine voor industriële oplossingen. BigRep heeft een machine ontworpen en geproduceerd die met materialen van technische kwaliteit print, zodat gebruikers op grote schaal de applicaties kunnen maken die ze nodig hebben. De PRO is een industriële 3D-printer die beantwoordt aan de eisen van de markt. Of het nu functionele prototypen, composietgereedschap of eindgebruiksproducten zijn, de PRO levert, met een reeks nieuwe functies, waaronder een geavanceerd Bosch CNC-systeem, nieuwe Metering Extruder Technology (MXT®), een ingesloten bouwkamer en temperatuurgecontroleerde filamentkamers.

BIGR_39L_0030.jpg

HET BOUW PLATFORM

Grootschalige afdrukken
Trouw aan zijn naam, BigRep maakt machines voor grote afdrukken, en de PRO is geen uitzondering. Met een bouwschil van één kubieke meter is de machine gemaakt voor het 3D-printen van grootschalige industriële objecten, waardoor talloze toepassingsmogelijkheden mogelijk zijn.

BIGR_39L_0040.jpg

HET GESLOTEN FRAME

Afgeschermd afdrukken
Een geïsoleerd gesloten metalen frame zorgt voor een optimale gelijkmatige temperatuurregeling en de glazen deuren bieden een optimaal zicht op de print. Verdere verbetering van de veiligheid is de compatibiliteit van de PRO met standaard ventilatiesystemen, voor rook- en emissiecontrole, waardoor het een best practice is voor 3D-printen in industriële omgevingen.

BIGR_39L_0050.jpg

HET GEÏSOLEERDE FILAMENTENKASTJE

Compatibiliteit van industriële materialen
De PRO biedt een optimale omgeving voor het afdrukken met industriële materialen door een vochtige regelkamer. Luchtcirculatieventilatoren zorgen voor luchtstroming voor een gelijkmatige temperatuur door de hele filamentkast en de kast kan tot vier filamentspoelen opslaan.

BIGR_39L_0060.jpg

THE MXT®

BigRep introduceert een meteringsextrusietechnologie (MXT®) met uitzonderlijke snelheid en precisie, wat een van de bepalende kenmerken van de PRO is. Deze ultramoderne extruder zorgt voor de ultieme controle over de depositie van materialen, waardoor gebruikers voor elke toepassing de hoogste kwaliteit kunnen bereiken.

BIGR_39L_0070.jpg

HET PRINTBED

Semi-automatisch waterpas stellen
Het verwarmde printbed gemonteerd met polyimidefolie zorgt voor een optimale hechting in het drukproces. Een geïntegreerde inductieve sensor maakt semi-automatische nivellering van het drukbed mogelijk

BIGR_39L_0080.jpg

THE CNC SYSTEM

Bosch Rexroth Technology
Een nieuw, ultramodern Bosch CNC-bewegingscontrolesysteem maakt de PRO de ideale machine voor het regelen van het gehele drukproces, van begin tot einde. Op grote schaal gebruikt in de automobielindustrie, zorgt het Bosch-systeem voor maximale respons, nauwkeurigheid en closed-loop controle in de industriële machine van BigRep, evenals een superieure connectiviteit.

Technische Specificaties

Build volume x 1005 y 1005 z 1005 (mm)
Layer height resolution 0.1 mm - 0.8 mm*
Max. Extruder Throughput with 0.6 mm nozzle 500 cm³/h
Extruder Two MXT extruders
MXT with 0.6 mm nozzle
Printing technology FFF – Fused-Filament-Fabrication (Material Extrusion)
Certified BigRep materials ASA, PA6/66
More engineering materials in development
Support materials Soluble Plastics
Print bed temperature Max. 99 °C
Printer weight Approx. 1550 kg
Size x 1950 y 2430 z 1790 (mm) - (Without towerlight)
Power 3 X AC 400 V, 50/60 Hz, 5100 W
Safety certifications CE approved
  *Depending on selected nozzle

OUR NEW METERING EXTRUDER TECHNOLOGY (MXT®)

BigRep has developed a metering extruder with exceptional speed and precision, which is one of the defining features of the PRO. The state-of-the-art extruder allows for ultimate control on large-scale industrial prints, allowing users to achieve the highest quality for every application.

With unmatched dynamic response for start, stop and corners, BigRep’s Metering Extruder ensures precision and high print quality every time. Built for speed, the lightweight extruder is agile and reliable under pressure to deliver fast, detailed results.

BigRep’s device accelerates print times with high material throughput. The extruder maximizes output, as an agile component German-engineered to print in high volume around the clock.

BigRep filament

BigRep biedt filamenten die speciaal zijn ontworpen voor grootschalige 3D printen met de BigRep ONE. Deze filamenten worden vervaardigd onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden om een consistente diameter en daarmee consistente en nauwkeurige constructie van objecten te waarborgen.
Naast zwart-wit biedt BigRep filamenten in verschillende kleuren, allemaal geïnspireerd door de stad waar we zijn opgericht: Berlijn. Klik hieronder om meer te weten over BigRep filamenten.
 

Onderdelen en accessoires

Upgrade uw BigRep of andere 3D printers om verbeterde prestaties te realiseren, of blijf voorbereid bij een onverwacht falen. Met deze selectie van accessoires en onderdelen kunt u uw bed, extruder, nozzle en andere fundamentele elementen aanpassen, zodat u uw toestel naar de grenzen kunt drukken.
 

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00

Dinsdag 09:00 - 17:00

Woensdag 09:00 - 17:00

Donderdag 09:00 - 17:00

Vrijdag 09:00 - 17:00

OP Zaterdags GESLOTEN (eventueel op afspraak)

Zondag Gesloten

 

Adres

Oudeweg 91-95 Unit: A.02/0.3
MAAK Haarlem
2031 CC Haarlem

Bellen

085-3037232

Mailen

info@multi-3dprint.nl

Multi 3D Print BV, Oudeweg 91-95 Unit A.02-03, 2031 CC Haarlem, The Netherlands
Copyright Multi-3DPRINT B.V. © 2024. All Rights Reserved.

Search