header-image

Klik hier voor locatie

MAAK het mee!
Voor het tweede jaar in successie organiseert MAAK een open dag. Onder de titel MAAK Open bieden de ondernemers op het terrein belangstellenden de mogelijkheid binnen te stappen bij innovatieve bedrijven op het terrein.

Het 20.000 m2 grote MAAK terrein bestaat uit bedrijven met een 3D factor. Ze richten zich op 3D Print, 3D Ontwerp, 3D Design. Je treft er specialisten en ambachtelijke makers die naast de bestaande ook nieuwe maaktechnieken toepassen.
Het voormalige milieuplein staat in het teken van hergebruik. De ondernemers die circulair actief zijn maken van restafval ‘nieuwe’ producten, zoals motorfietsen, kite- en surfboards, bijzondere meubelstukken en kunstobjecten.Tijdens MAAK Open is er op het terrein van alles te zien en te beleven. Gedurende de gehele dag zijn er doorlopend demonstraties en workshops.

Aansluiting met het Weekend van de Wetenschap
De open dag wordt dit jaar op zondag 8 oktober gehouden. MAAK Open sluit dit jaar aan bij het Weekend van de Wetenschap. Innovaties op het MAAK terrein ontstaan vaak uit onderzoek en toepassing van technologie ne wetenschap vandaar dat er aan MAAK gevraagd is om dit jaar mee te doen met deze editie van het weekend van de wetenschap.

Ambassadeurs in 2017
Dit jaar zijn niemand minder dan André Kuipers (ESA-ruimtevaarder) en Erik Scherder (hoogleraar Neuropsychologie) ambassadeurs van het Weekend van de Wetenschap! Zij zijn op 7 en 8 oktober aanwezig op locaties in het land waar je hen tijdens hun ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie kunt ontmoeten. Milouska Meulens (bekend van het Jeugdjournaal) doet dit jaar verslag vanaf verschillende locaties tijdens het Weekend van de Wetenschap.

 3D printen, CNC en laser gecombineerd in een multi-materiaal architectuur model.

90% van de professionals die een 3D-printer bezitten, beschouwen het als hun concurrentievoordeel. Met tot 75% lagere productiekosten kan de technologie zich richten op creativiteit en nieuwe ideeën in plaats van moeite te maken met de beperkingen van traditionele productieprocessen. Architectuurontwerp is onder beroepen die het meest profiteren van 3D printen. Nu bieden multitool 3D printers architecten nog grotere mogelijkheden om hun ideeën op een tastbare manier snel te ontwerpen, prototypen en presenteren.

multi-material architectural model

Klik hier om de volledige blog te lezen.

De nieuwe Laser PRO toolhead is compatibel met alle ZMorph multitool 3D printer modellen en komt tegen een aantrekkelijke prijs. Laser PRO-gereedschapshoofd is uitgerust met een 2,8 W blauwe laser diode. Het is 50% krachtiger dan het vorige model en kan twee keer zo snel werken. Deze nieuwe toolhead snijdt en graaft in materialen zoals multiplex, verschillende soorten hout, lijmfolie, karton, leer, acrylglas, vilt, en andere. Het maakt zelfs de productie van werkende PCB's mogelijk! Dankzij het nieuwe elektronica- en CNC-snij aluminiumlichaam met een ingebouwde koelsysteem is de toolhead compacter en lichter dan het vorige model, waardoor het makkelijker te monteren en te gebruiken is. Met de aluminium beschermende buis die de balk omhult en nieuwe beschermbrillen, is de Laser PRO gereedschapshoof ook veiliger te gebruiken. Vooral wanneer u onze richtlijnen voor laserveiligheid volgt. Laser PRO-toolhead kan ook gebruikt worden om werkende PCB's te graveren. Automatische lasergravure kan verschillende DIY-technieken en zelfs CNC-frezen vervangen door zijn hoge precisie en laag materiaalafval. Koperplaten bedekt met een zwarte spuitverf kunnen in één- en dubbelzijdig printplaat worden gegraveerd. Laser PRO toolhead is verkrijgbaar in ZMorph 2.0 SX Full en Custom sets, evenals een apart product in onze online winkel, beschikbaar voor € 449,- excl. BTW. Klik hier om het product te bekijken.

Laser PRO toolhead

Laser PRO toolhead

Laser PRO toolhead

 

 De FlashForge Inventor€1299,00 flashINU VOOR €1249,00

Beschikbaar vanaf begin mei, bestel nu de inventor met deze speciale prijs

 INVENTOR PRE-SALE

 

 

 

 

De Flashforge Inventor heeft  een verwarmd printbed een kop met dubble extrusion. hierdoor is deze printer uitermate geschikt om ABS, PLA, PVA, HIPS, NYLON en PET-G mee te printen. De inventor accepteer alleen 1.75 MM filament en heeft een gesloten kamer waaroor de warmte goed bewaard blijft

3D Printing Workshops

Leren 3D printen / Kennismaking met 3D printers / Presentatie over 3D printers / Zelf aan de slag gaan met 3D printen / U gaat met een 3D printje naar huis / Ontwerpen in 3D design programma
Deze workshop is voor iedereen die de beginselen van het 3D printen wil ontdekken. In 2 uur krijgt u meer te weten over 3D printtechnieken en zijn toepassingen maar ook hoe u zelf aan de slag kunt met 3D ontwerpen en met een 3D printer. Uiteindelijk gaat u met een 3D printje naar huis.

Voor info en data zie onze speciale workshops pagina.

U kunt hier inschrijven op onze speciale webpagina.
Heeft u specifieke vragen over de workshops kunt hier u contact opnemen.

Pagina 1 van 3

Copyright Multi-3DPRINT B.V. © 2018. All Rights Reserved.

Search