MAAK Open 2018 – Derde editie

Datum: 06 oktober 2018 | 12:00 tot 17:00 | MAAK Haarlem

 
MAAK Open 2018 derder editie
 

Locatie : MAAK Haarlem

Oudeweg 91-95
2031 CC Haarlem

Voor de derde keer organiseert MAAK haar succesvolle open dag. Onder de titel MAAK Open bieden de ondernemers op het terrein belangstellenden de mogelijkheid binnen te stappen bij innovatieve bedrijven op het terrein.

Het 20.000 m2 grote MAAK terrein. MAAK onderscheid een tweetal concepten: innovatieve maakindustrie en circulaire bedrijvigheid. Naast de aanwezigheid van innovatieve maakondernemers is MAAK ook een locatie voor experimenteel onderzoek. Het voormalige milieuplein staat in het teken van hergebruik. De ondernemers die circulair actief zijn maken van restafval ‘nieuwe’ producten, zoals motorfietsen, kite- en surfboards, bijzondere meubelstukken en kunstobjecten. Tijdens MAAK Open is er op het terrein van alles te zien en te beleven. Gedurende de gehele dag zijn er doorlopend demonstraties en workshops.

Een greep uit het programma:
• Kennis- en Wetenschapsquiz;
• Workshop industrieel ontwerpen, van idee tot prototype;
• 3D ontwerpen en 3D printen voor kinderen;
• Workshop 3D ontwerpen;
• Presentatie MAAK Energie project;
• Wind&Surf simulator;
• Workshop interactieve regeltechniek;
• Demonstratie houtbewerking en 3D hout;
• En André Kuipers komt het MAAK terrein bezoeken! Als ambassadeur van het Weekend van de Wetenschap gaat hij vier locaties door heel Nederland bezoeken, waaronder ook die van ons. En niet zomaar … hij zal om 11:30 bij MAAK aankomen en ons terrein per helikopter verlaten.

De Haarlemse DJ&Producer School zet zijn Young Talent DJ’s in bij MAAK Open. Dit aanstormende Haarlemse talent zal tijdens de open dag voor fijne muziek en beats zorgen.

De open dag vindt plaats op zaterdag 6 oktober 2018.
Gratis entree. Voor alle leeftijden toegankelijk

MAAK Open sluit dit jaar ook weer aan bij het Weekend van de Wetenschap. Innovaties op het MAAK terrein ontstaan vaak dankzij onderzoek en toepassing van technologie en wetenschap. Vandaar dat er aan MAAK gevraagd is om dit jaar ook mee te doen aan deze editie.

Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle updates en ontwikkelingen: FacebookInstagramLinkedIn en Twitter.

MAAK Open poster2018

 3D printen, CNC en laser gecombineerd in een multi-materiaal architectuur model.

90% van de professionals die een 3D-printer bezitten, beschouwen het als hun concurrentievoordeel. Met tot 75% lagere productiekosten kan de technologie zich richten op creativiteit en nieuwe ideeën in plaats van moeite te maken met de beperkingen van traditionele productieprocessen. Architectuurontwerp is onder beroepen die het meest profiteren van 3D printen. Nu bieden multitool 3D printers architecten nog grotere mogelijkheden om hun ideeën op een tastbare manier snel te ontwerpen, prototypen en presenteren.

multi-material architectural model

Klik hier om de volledige blog te lezen.

De nieuwe Laser PRO toolhead is compatibel met alle ZMorph multitool 3D printer modellen en komt tegen een aantrekkelijke prijs. Laser PRO-gereedschapshoofd is uitgerust met een 2,8 W blauwe laser diode. Het is 50% krachtiger dan het vorige model en kan twee keer zo snel werken. Deze nieuwe toolhead snijdt en graaft in materialen zoals multiplex, verschillende soorten hout, lijmfolie, karton, leer, acrylglas, vilt, en andere. Het maakt zelfs de productie van werkende PCB's mogelijk! Dankzij het nieuwe elektronica- en CNC-snij aluminiumlichaam met een ingebouwde koelsysteem is de toolhead compacter en lichter dan het vorige model, waardoor het makkelijker te monteren en te gebruiken is. Met de aluminium beschermende buis die de balk omhult en nieuwe beschermbrillen, is de Laser PRO gereedschapshoof ook veiliger te gebruiken. Vooral wanneer u onze richtlijnen voor laserveiligheid volgt. Laser PRO-toolhead kan ook gebruikt worden om werkende PCB's te graveren. Automatische lasergravure kan verschillende DIY-technieken en zelfs CNC-frezen vervangen door zijn hoge precisie en laag materiaalafval. Koperplaten bedekt met een zwarte spuitverf kunnen in één- en dubbelzijdig printplaat worden gegraveerd. Laser PRO toolhead is verkrijgbaar in ZMorph 2.0 SX Full en Custom sets, evenals een apart product in onze online winkel, beschikbaar voor € 449,- excl. BTW. Klik hier om het product te bekijken.

Laser PRO toolhead

Laser PRO toolhead

Laser PRO toolhead

 

 De FlashForge Inventor€1299,00 flashINU VOOR €1249,00

Beschikbaar vanaf begin mei, bestel nu de inventor met deze speciale prijs

 INVENTOR PRE-SALE

 

 

 

 

De Flashforge Inventor heeft  een verwarmd printbed een kop met dubble extrusion. hierdoor is deze printer uitermate geschikt om ABS, PLA, PVA, HIPS, NYLON en PET-G mee te printen. De inventor accepteer alleen 1.75 MM filament en heeft een gesloten kamer waaroor de warmte goed bewaard blijft

3D Printing Workshops

Leren 3D printen / Kennismaking met 3D printers / Presentatie over 3D printers / Zelf aan de slag gaan met 3D printen / U gaat met een 3D printje naar huis / Ontwerpen in 3D design programma
Deze workshop is voor iedereen die de beginselen van het 3D printen wil ontdekken. In 2 uur krijgt u meer te weten over 3D printtechnieken en zijn toepassingen maar ook hoe u zelf aan de slag kunt met 3D ontwerpen en met een 3D printer. Uiteindelijk gaat u met een 3D printje naar huis.

Voor info en data zie onze speciale workshops pagina.

U kunt hier inschrijven op onze speciale webpagina.
Heeft u specifieke vragen over de workshops kunt hier u contact opnemen.

Pagina 1 van 3

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00 (Eerste Kerstdag Gesloten)

Woensdag 09:00 - 18:00 (Tweede Kerstdag Gesloten)

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 12:00 - 17:00

Zondag Gesloten

Adres

Oudeweg 91-95 Unit: A.03
MAAK Haarlem
2031 CC Haarlem

Bellen

085-3037232

Mailen

info@multi-3dprint.nl

Copyright Multi-3DPRINT B.V. © 2019. All Rights Reserved.

Search